Håndtering af dine svagheder ved jobsamtalen

Svagheder
Uanset hvor mange gange du har været til en jobsamtale, er der sikkert ét spørgsmål du stadig kan blive nervøs over. Læs her om hvordan du kan fortælle om svagheder.

Del dette indlæg

Når man skal til en jobsamtale, er det vigtigt at forberede sig grundigt. En af de ting, som mange ofte bekymrer sig om, er spørgsmålet om ens svage sider. Det kan være en udfordring at tale om ens dårlige sider til en potentiel arbejdsgiver da man selvfølgelig kun ønsker at fremhæve alle de gode sider og styrker, men det er en rigtig god idé at vise ærlighed og realisme omkring ens egenskaber og arbejdsstil.

Spørgsmålet omkring dine største svagheder, er oftest et forsøg på at finde ud af, hvor bevidst du er om dig selv, og om hvordan du håndterer netop dette spørgsmål. Jobintervieweren er altså ude efter svar der viser, at du er ærlig og at du har forberedt dig. 

En af de mest almindelige fejltagelser, er at give for generelle eller uvedkommende svar. For eksempel at sige, “jeg arbejder for hårdt” eller “jeg er en perfektionist”. Disse svar viser ikke, hvordan du som person arbejder effektivt og kan ikke udvikles til at forbedre dine evner.

En anden fejltagelse er at nævne en svaghed, der er direkte relateret til jobfunktionen. Dette kan give et indtryk af, at man ikke er egnet til jobbet, og kan føre til afvisning af ansøgningen. For eksempel ville det ikke være en god ide at nævne, at man har svært ved matematik, hvis man ansøger om en stilling inden for regnskab.

Identificer en reel svaghed
Der er dog en måde at besvare spørgsmålet omkring svage sider på, som kan være både ærlig og positiv. Først skal man identificere en reel svaghed, og derefter beskrive, hvordan man arbejder på at forbedre sig selv. Dette viser, at man er selvkritisk og villig til at lære. For eksempel, “jeg har tidligere haft svært ved at delegere opgaver til mine medarbejdere, men jeg har lært at kommunikere klart og tydeligt for at sikre, at alle ved, hvad der forventes af dem”.

Tidligere udfordringer
En anden måde at besvare spørgsmålet på er at bruge en udfordring, som man har stået overfor i tidligere job. Fortæl om den specifikke udfordring og hvad du gjorde for at overvinde den. Dette viser, at man har modet til at tage udfordringer op, og at man ved, hvordan man kan lære af dem og udvikle sig.

I sidste ende handler det om at være ærlig og fokusere på ens vilje til at forbedre sig selv. Ved at anerkende ens svage sider kan man arbejde på at forbedre dem, og det er dette, som en potentiel arbejdsgiver vil værdsætte og tage hensyn til.

Brug for hjælp til rekruttering? Kontakt os i dag. 

Til top
Skriv eller ring til os i dag
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.