Fortsat stor rift om ingeniører

ingeniører
Ifølge fagforeningen og interesseorganisation IDA bliver ledigheden blandt ingeniører ved med at falde. I juni 2022 var tallet nede på 1,7 procent.

Del dette indlæg

Nyuddannede
For færdiguddannede ingeniører fra sommeren 2021 var ledigheden nede på 5,1 procent. Dermed går størstedelen af de nyuddannede ingeniører ikke ledige længe. Faktisk inden der er gået et år, har flere end 9 ud af 10 fået deres første job. Ifølge Aarhus Universitet får mange også tilbudt job allerede undervejs i studiet.

I 2025 vil der mangle 10.000 kandidater
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, har i deres konjunkturrapport for foråret 2021 afdækket problemet med manglen på ingeniører. 93 procent af foreningens medlemsvirksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft inden for ingeniørfaget. Ifølge foreningen, vil der i 2025 mangle 10.000 naturvidenskabelige og tekniske kandidater.

Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser i juli 2022, at 7,5 procent færre har valgt at søge ind på ingeniørstudiet i forhold til året før.

Ingeniører ændrer verden
Ingeniører udvikler nye produkter og løsninger. De arbejder bl.a. for at løse klimaudfordringer – og af denne grund frygter Dansk Industri, at den faldende søgning til ingeniørfagene vil udfordre den grønne omstilling.

Vil man være med til at redde verden, anbefaler Dansk Industris chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed Mette Fjord Sørensen, overfor Berlingske, at det er et godt sted at starte med en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse.

Brug for hjælp til rekruttering? Kontakt os i dag. 

Til top
Skriv eller ring til os i dag
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.