Expats i Danmark

expats
Expats i Danmark er glade for arbejdsvilkår, men finder det svært at falde til

Del dette indlæg

I den nyeste analyse fra InterNations Expat Insider rapporten, har Danmark fået en 30. plads ud af 52. Danmark er det højest placeret nordiske land, men der er plads til forbedring.

Danielle Bjerre Lyndgaard, chef for DI’s globalt Talent & Mobility afdeling, siger: ”Der er bestemt plads til forbedringer i en tid, hvor vi har brug for at kunne tiltrække internationale medarbejdere, for at vi kan opretholde vores velfærdssamfund.

128 af samtalerne er fra expats i Danmark
Undersøgelsen består af 12.000 expats-interviews, hvoraf 128 er fra expats i Danmark. Undersøgelsen er en af de største og dækker næsten alle aspekter fra arbejdsvilkår til social tilknytning. Undersøgelsen giver et billede på, hvordan den overordnede oplevelse er i de forskellige lande, der er med i undersøgelsen.

Hvad gør vi godt i Danmark og hvad kan vi blive bedre til?
I Danmark ligger vi i top, når det kommer til arbejdsforhold, livskvalitet og bæredygtighed. Danmark ligger på en 1. plads ud af 52 i kategorien ”Working abroad”. I denne kategori måles der blandt andet på arbejdskultur, tilfredshed, løn, sikkerhed i job og balancen mellem arbejde og privatliv.

I ”Ease of Settling In” kategorien er Danmark til gengæld en af bundskraberne som nr. 47 ud af 52. Halvdelen af expats i Danmark peger på det danske vejr samt sproglige udfordringer, som noget de er kede af. At bosætte sig i Danmark og falde til udenfor arbejdspladsen er også noget af det allermest vanskelige – lige så åbne og imødekommende, vi danskere er i arbejdstiden, lige så lukkede og afvisende fremstår vi, når vi har fri overfor vores internationale kollegaer. Alle har brug for at høre til – også efter arbejdstiden.

Kilde: www.danskindustri.dk

Til top
Skriv eller ring til os i dag
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.