CV eksempel

Hjælp til din jobsøgning

Vi har her lavet en guide og et CV eksempel til det gode CV

Bliver du ikke inviteret til ligeså mange jobsamtaler som du godt kunne tænke dig? Så kan det skyldes, at du mangler et godt CV (og måske har brug for lidt tips og et CV eksempel) Men hvordan skriver man et godt CV? Vi giver dig her et CV eksempel med hvilke elementer det bør indeholde, samt en skabelon til et CV i Word.

Det gælder nemlig om at fremstå professionelt og målrette sit CV til det job der ønskes.

CV eksempel på indhold

Medtag det vigtigste – det kræver prioritering. CV’et er en dynamisk tekst, der skal passe til virksomhedens behov og som typisk fylder 1-3 sider (alt efter hvor mange år og hvilke typer stillinger du har haft på arbejdsmarkedet).

Start med et resumé. Skriv et kort og godt indtryk af dig selv. På en personlig og præcis måde fremhæver du færdigheder og erfaringer, læseren af CV’et skal gøres opmærksom på.

Medtag resultater samt ansvarsopgaver under hver af dine tidligere jobstillinger, så læseren hurtigt kan danne sig et overblik over hvad du har lavet.

Tjek dit CV igennem for stavefejl, samt lav et overskueligt layout.

Sørg for at der ikke er huller i CV’et/kronologien. Det kan indikere at du vil skjule noget for læseren. Hvis du har været uden job i en længere periode, så udfyld i stedet på en kreativ måde ”hullerne” med andre aktiviteter du har været aktiv eller involveret i.  

CV eksempel på forskellige typer af CV

Der findes forskellige typer af CV. De mest brugte typer er det kronologiske CV og kompetence CV’et.

Det klassiske omvendt kronologiske CV er det mest brugte. Det redegør for dine ansættelsesforhold, uddannelse osv. i omvendt kronologisk rækkefølge. Hver ansættelse skal beskrives med resultater og ansvarsopgaver. Hvis der er kompetencer der ikke fremgår i beskrivelsen af resultaterne i dine jobs, så skriv dem ind i resuméet før din ansættelsesforhold. Har du brug for en skabelon til dit CV, så klik her for at se vores CV eksempel i Word.      

Dette type CV fokuserer på dine kompetencer og kvalifikationer. Kvalifikationerne præsenteres som det første i dit CV. Herefter udbygges kvalifikationerne med konkrete eksempler på job. Der fokuseres kun på de kompetencer, som en potentiel arbejdsgiver søger. Det kan derfor være en god ide, at benytte sådan et CV ved brancheskift, hvor der udvælges kompetencer, der skal sættes fokus på i forhold til det job der søges.  

Find hjælp til din jobsøgning

CV-skabelon i Word på dansk og engelsk | Tips til jobsamtalen |

Til top
Skriv eller ring til os i dag
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.